FAQ: Nordic walking hole vs. trekové hole

28.10.2012

Jak vybrat ty správné hole? Zkusíme v krátkosti vysvětlit jaký je rozdíl mezi holemi na nordic walking a trekovými holemi.

Nordic walking hole vs. trekové hole

Minulý týden nám přišel dotaz, který si klade asi většina lidí, kteří hledají vhodnou výzbroj pro chůzi s holemi. Otázkou je jaké hole jsou tedy správné a kdy jaké zvolit.

Dotaz zákazníka:

Prosím Vás o informaci, v čem je rozdíl mezi trekingovými holemi a nordic walking holemi? Vím jen, že ty první jsou určeny do hor, ty druhé na běžnou chůzi. Proč ale nemohu používat treking hole na běžnou chůzi?

Odpověd Nordix.cz:

Primární rozdíl je v tom, že trekové hole slouží jako opora při lezení po horách oproti nordic walking holím, které jsou koncipované pro chůzi. Kromě samotné konstrukce hole (treková bývá v průměru silnější a 3-dílná, aby se dala složit do batohu) a také v držadlu. U NW holí je držadlo opět užší. Co je však velkým a opravdu zásadním rozdílem je rukavička u NW holích, která je pro správnou techniku NW chůze nezbytná. Oproti tomu trekové hole mají jen obyčejný řemínek, který je pro NW chůzi naprosto nevhodný.

Odpověď na Vaši otázku zda můžete trekové hole používat na běžnou chůzi: ANO, můžete, to vám nikdo nemůže zakázat, ale s trekovými holemi nikdy nebudete moci využít maximální potenciál NW chůze. Bohužel s trekovými holemi chodí většina populace, protože bývá silným argumentem cena neb v hypermarketech se dají nějaké trekové hole sehnat za pár korun, ale člověk, který se chce naučit NW, tak se těmto nekvalitním holí vyhne obloukem. Pokud s NW začínáte tak není potřeba koupit hned drahé nordic walking hole, ale stačí základní model, pro začátečníka ideálně jednodílné, ale s teleskopickými chybu neuděláte a poslouží vám více než dobře (pozn.: max 2-dílné u NW holí.)

Osobně Vám mohu doporučit následující modely:


Máte na nás jiný dotaz? Napište nám na info@nordix.cz nebo zavolejte na 724 391 957


Úvod Úvod

Prodávané značky

Aktuality

  • 06.06 Ve dnech 7.-16.6. - DOVOLENÁ

    Ve dnech 7.-16.6. je z důvodu dovolené prodejna zavřena a také nebude probíhat expedice....

  • 04.06 Nordic walking v Řevnicích

    Již tuto sobotu 7.6. se v Řevnicích u Prahy koná velmi zajímavá akce, kde Vás seznámí...

  • 12.12 Vánoce - prodejna

    V období 23.12.2013 - 1.1.2014 je prodejna uzavřena. Příjemné prožití Vánoc a...

všechny aktuality...



Výhody nákupu u nás

  • Nákup bez registrace
  • Vrácení zboží do 14 dnů
  • Doručení ZDARMA od 1500 Kč
  • Dodání do 48 hod.

Novinky e-mailem

Informace o akcích, slevách...